До питання про синтаксономічне положення класу Festuco- Limonietea Karpov et Mirkin 1986 в Україні (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2007)
Здійснена ревізія синтаксонів класу Festuco-Limonietea, виділених в Україні. Ценотичний аналіз показав, що клас Festuco-Limonietea є синтаксономічним синонімом класу Festuco-Puccinellietea. Врахування домінуючих видів та едифікаторів дозволило віднести угруповання синтаксонів Festuco-Limonietea до складу інших класів рослинності степової зони України – Festuco-Brometea, Festuco- Puccinellietea, Agropyretea repentis, Salicornietea fruticosae. Обговорюється синтаксономічна структура класу Festuco-Puccinellietea в Україні.
Keywords: синтаксономія, Festuco-Limonietea, Festuco-Puccinellietea, ценотичний аналіз, ревізія.