Про знахідки Thelocarpon intermediellum Nyl. та Thelocarpon laureri (Flot.) (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2007)
Вперше для ліхенобіоти України (з Слов’яносербського району Луганської області) наводиться лишайник Thelocarpon intermediellum Nyl. (Acarosporaceae, Lecanorales). Він був зібраний на уламках бетону у степу на території колишнього Трьохізбенського військового полігону. Також наводяться дані щодо місцезнаходжень нового для степової зони України та Криму лишайника Thelocarpon laureri (Flot.) Nyl. Приведений ключ для визначення представників роду в Україні.
Keywords: Thelocarpon, Херсонська область, Миколаївська область, АР Крим, Луганська область, Україна.