Природні та антропогенні фактори демутації перелогів на території Стрільцівського степу (відділення Луганського природного заповідника) (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2007)
Близько 26% загальної площі Стрільцівського степу cкладають перелоги, які увійшли до складу заповідника внаслідок розширення території у 2004 році. Цей матеріал є результатом геоботанічного обстеження перелогів, наводиться характеристика дев’яти ділянок перелогів. Розглянуті особливості рельєфу, ґрунтів, загальні закономірності розподілу рослинності, особлива увага приділена впливу господарської діяльності на демутацію перелогів.
Keywords: перелоги, демутація рослинності.