Моніторинг фітосистем заповідного степу „Кам’яні Могили” (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2007)
У статті подано матеріали екологічного та ценотичного моніторингу рослинного покриву петрофітного варіанту різнотравно-типчаково-ковилових степів, репрезенотованих у відділенні Українського степового природного заповідника “Кам’яні Могили” (Донецька область). З метою встановлення механізмів змін екотопічних характеристик було використано метод комп’ютерної синфітоіндикації. Розраховано величини екологічних чиників, що характеризують як екотопи заповідника вцілому, так і основні формації рослинності заповідника.
Keywords: степи, лімітуючі екологічні фактори, фітоіндикація.