Лишайники та ліхенофільні гриби вапнякових відслонень природного заповідника «Єланецький степ» (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2007)
Список лишайників та ліхенофільних грибів вапнякових відслонень природного заповідника «Eланецькій степ» включає 64 види лишайників та 6 видів ліхенофільних грибів, що відносяться до 29 родів, 16 родин 6 порядків та групи мітоспорових грибів. Види Toninia physaroides (Opis) Zahlbr., Stigmidium glebarum (Arnold) Hafellner, Zwackiomyces calcariae (Flagey) Hafellner & Nik. Hoffm. вперше знайдені для ліхенобіоти України, Aspicilia farinosa (Flörke) Arnold, Clauzadea metzleri (Korber) D. Hawksw., Bacidina delicata (Larbal. ex Leight) V. Wirth et Vĕzda, Gonohymenia myriospora (Zahlbr.) Zahlbr., Hymenelia prevostii Koerb. and Rinodina dubiana (Hepp) J. Steiner – для її рівнинної частини, Caloplaca polycarpa (A. Massal.) Zahlbr, Collema undulatum Laurer ex Flot., Lecanora xanthostoma CI. Roux ex Fröberg, Verrucaria macrostoma DC. – для її степової частини. Наведені дані щодо екологічних особливостей та частоти трапляння лишайників та ліхенофільних грибів.
Keywords: ліхенізовані гриби, ліхенофільні гриби, вапнякові відслонення, природний заповідник «Єланецький степ».