Лишайники Акерманської середньовічної фортеці (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2007)
На території Акерманської середньовічної фортеці було знайдено 44 види лишайників, з яких переважна більшість (31 вид) є епілітами. Показано, що максимальна кількість видів приурочена до мікроекотопів вологих та затінених стін фортечного рову. Серед знайдених видів Physconia muscigena є новим для степової зони України.
Keywords: лишайники, біодеградація, фортеця, мікроекотопи.