Субасоціація Salici rosmarinifoliae-Betuletum borysthenicae typicum на Нижньодніпровських аренах (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2007)
Відповідно до принципів Ж. Браун-Бланке вивчено рослинні угрупування, у видовому складі яких домінує Betula borysthenica, що ростуть на аренах Нижньодніпров'я. Виділено нову асоціацію Salici rosmarinifoliae-Betuletum borysthenicae. Наведено діагностичні види, номенклатурний тип і коротка інформація про екологію та поширення.
Keywords: синтаксономія, рослинність, арени Дніпра.