Лишайники Чорного лісу (Знам'янський р-н, Кіровоградська область) (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2007)
На території Чорного лісу (Знам'янський район, Кіровоградська область) було знайдено 75 видів лишайників, які належать до 39 родів, 21 родини , 7 порядків. Серед них Arthonia mediella Nyl., Biatora epixanthoides (Nyl.) Diederich, Bacidina circumspecta (Norrlin & Nyl.) Malme, Cladonia glauca Flоrke та Strangospora ochrophora (Nyl.) R. Anderson є новими видами для рівнинної частини України. Переважна кількість лишайників відносяться до епіфітної еколого-субстратної групи (63 види, або 82,5%). Серед порід, на яких було знайдено найбільшу кількість видів, переважають Quercus L. (42 види), Fraxinus L. (35 видів) та Acer L. (30).
Keywords: лишайники, епіфіти, Чорний ліс, Кіровоградська область.