Водорості-макрофіти як показники екологічного стану Одеського узбережжя Чорного моря (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2008)
Досліджено видовий склад і особливості розподілу водоростей-макрофітів в залежності від екологічних умов різних районів Одеського узбережжя. Показано, що розпріснення і підвищений рівень забруднення спрощують структуру донних фітоценозів і зменшують їх флористичне різноманіття.
Keywords: водорості-макрофіти, частота трапляння, сапробність, узбережжя, Чорне море.