Стан ценопопуляцій степових видів у регіональному ландшафтному парку “Донецький кряж” (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2009)
Проведено комплексні дослідження на популяційному рівні, які дозволили визначити сучасний стан степових модельних видів у ландшафтному регіональному парку "Донецький кряж", де зберігається режим контрольованого антропогенного навантаження. Аналіз вікової, віталітетної, просторової структури ценопопуляцій видів-едифікаторів і асектаторів показав, що вони у цих умовах зберегли різноманітність вікового складу і належать до нормальних зрілих і старих.
Keywords: фітоценоз, ценопопуляція, щільність, вікова структура, віталітетна структура, просторова структура, едифікатор, асектатор, життєва форма.