Rhizina undulataFr. (Ascomycota) у постпірогенних сукцесіях на Олешківських пісках (Херсонщина, Україна) (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2009)
Наводяться дані щодо нового для півдня України гриба-патогена Rhizina undulataFr. Гриб викликав захворювання та масову загибель саджанців сосни, які були висаджені в осінньо-зимовий період 2007-2008 рр. на місці штучних лісів з PinussylvestrisL. та P. pallasianaD.Don., що згоріли під час великих пожеж на Олешківських пісках у серпні 2007 р.
Keywords: Rhizina, соснові лісі, патоген кореневої системи, Херсонська область, Україна.