Віталітетна характеристика ценопопуляцій видів роду AlliumL. на території Миколаївської област (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2009)
Представлено результати популяційних досліджень семи видів роду AlliumL. у екотопах Миколаївської області. Проведено оцінку рівня життєвості особин та якості ценопопуляцій цибуль, встановлено їх віталітетний тип. Виявлено, що негативні зміни у віталітетній структурі популяцій значною мірою обумовлені посиленням антропогенного впливу.
Keywords: Миколаївська область, природно-заповідні території, види роду Allium L, середня маса рослини, середня висота рослини, загальна кількість квіток, віталітетна структура, життєвий тип популяції.