Синтаксономія Класу Phragmitо-magnocaricetea Кременчуцького водосховища (порядки Phragmitetalia, Bolboschoenetalia maritime, Nasturtio-Glycerietalia) (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2009)
Проведені дослідження порядків Phragmitetalia, Bolboschoenetalia maritime, Nasturtio- Glycerietalia, які на території Кременчуцького водосховища представлені 13 асоціаціями. Розроблена синтаксономічна схема за флористичною системою Браун- Бланке, проведений ценотичний аналіз та особливості поширення діагнозованих угруповань.
Keywords: Кременчуцьке водосховище, синтаксономія, повітряно-водна рослинність.