Теоретичні основи інтродукції ефіроолійних рослин (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2009)
Сформульовано теоретичне обґрунтування інтродукції ефіроолійних рослин, що включає питання мобілізації вихідного матеріалу, його вивчення та введення в культуру. Відповідно до висунутої концепції інтродукція ґрунтується на пошуку теоретично можливих терпенів у досліджуваних родах та видах. На прикладі родини Lamiaceae і Asteraceae складені схеми-матриці пошуку гіпотетично можливих терпеноїдов у рослин.
Keywords: інтродукція, ефіроолійні рослини, терпеноїди, ефірна олія.