Перше повідомлення про зростання Colchicum ancyrense B.L. Burtt на Херсонщині (Україна) (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2010)
В статті вперше для Херсонської області вказується рідкісний вид флори включений до Червоної книги України Colchicum ancyrense B.L. Burtt.
Keywords: Colchicum ancyrense, степові схили, річка Інгулець, коса Арабатська Cтрілка, Бирючій острів, флористичні знахідки, Херсонська область.