Анотований список мохоподібних заповідника «Єланецький степ» та прилеглих територій (Миколаївська область, Україна) (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2010)
У статті наводиться список мохоподібних заповідника, який нараховує 46 видів, з яких три є представниками відділу Marchantiophyta, а 43 – Bryophyta. Найбільшою кількістю видів представлені родини Pottiaceae – 9 видів, Brachytheciaceae – 6, Bryaceae – 6 та Hypnaceae – 5. Серед родів домінує Bryum, який представлений тут 6 видами. Роди Orthotrichum та Brachythecium мають по 3 види, 9 родів представлені на дослідженій території двома видами, останні 16 родів одновидові.
Keywords: мохоподібні, природний заповідник «Єланецький степ», Україна.