Флористичні критерії формування регіональної екологічної мережі в басейні річки Кринки (басейн річки Міус) (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2010)
Дана флористична характеристика природних територій у басейні річки Кринки. Флора налічує 1182 види судинних рослин. З них 149 видів є раритетними. Представлено картосхему розташування основних елементів басейнової екомережі р. Кринки. Топологічна ефективність екомережі невисока. Загальну площу об’єктів природно-заповідного фонду території басейну р. Кринки можливо збільшити до 5%. Усі ботанічно досліджені флори-ізоляти запропоновано включити до складу двох регіональних ландшафтних парків – «Донецький кряж» та «Зуївський».
Keywords: басейн річки Кринки, регіональна екомережа, природне ядро фіторізноманітності.