Нектаро- і медопродуктивність рослин видів роду Nepeta L. в умовах Лісостепу України та методичні рекомендації щодо визначення цих показників (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2010)
Розроблено методичні рекомендації з визначення медоносних властивостей видів роду Nepeta L. Вперше за умов Лісостепу України визначено нектаро- та медопродуктивність Nepeta grandiflora Bieb., N. transcucasica Grossh., N. mussinii Spreng. ex Henckel, інтродукованих в НБС ім. М. М. Гришка НАН України. Отримані результати свідчать про перспективність використання зазначених видів як медоносів.
Keywords: Nepeta L., інтродукція, медоносні властивості, методичні рекомендації.