Міксоміцети в екотопах і рослинних угрупованнях Дунайського біосферного заповідника (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2010)
Досліджено видовий склад і поширення міксоміцетів в різних екотопах та рослинних угрупованнях Дунайського біосферного заповідника. 16 видів було знайдено в лісових (соснові, вербові, тополеві та мішані ліси), псамофітних та заплавних угрупованнях. Fuligo septica (L.) F.H. Wigg. виявився найбільш поширеним видом в лісових угрупованнях, особливо в насадженнях Pinus pallasiana D. Don. Tubulifera arachnoidea Jacq. була знайдена тільки в тополевих, Lamproderma ovoideum Meyl і Reticularia olivacea (Ehrenb.) Fr. — лише у вербових лісах. В псамофітних угрупованнях з Elaeagnus angustifolia L., Artemisia scoparia Waldst. et Kit. і Leymus sabulosus (M. Bieb.) Tzvelev на піщаних узбережжях заток Чорного моря по одному разу були зібрані Badhamia melanospora Speg., Ceratiomyxa fruticulosa (O.F. Müll.) T. Macbr., Physarum cinereum (Batsch) Pers., Ph. pusillum (Berk. et M.A. Curtis) G. Lister.
Keywords: міксоміцети, Дунайський біосферний заповідник, Україна.