Біоморфологічна структура бріофлори Лісостепу України (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2010)
Охарактеризовані життєві форми мохоподібних бріофлори Лісостепу України. Встановлено перевагу трьох життєвих форм (низька нещільна дернина, плоский килим, низька щільна дернина) як в межах всього досліджуваного регіону, так і в його підпровінціях. Певні зміни в бік зниження чи підвищення частки біоморф в межах підпровінцій обумовлені регіональними особливостями бріофлори.
Keywords: мохоподібні, Лісостеп України, біоморфи, життєві форми.