Pyrenochaeta xanthoriae Diederich – новий для України вид ліхенофільного гриба (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2010)
Наводяться локалітети, екологічні особливості та загальне поширення нового для України ліхенофільного гриба Pyrenochaeta xanthoriae Diederich, який паразитує на сланях епіфітних лишайників з роду Xanthoria.
Keywords: Pyrenochaeta xanthoriae, Херсонська область, Україна.