Борошнисторосяні гриби (Erysiphales) ботанічного саду Одеського національного університету імені І. І. Мечникова (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2010)
Вивчено видовий склад борошнисторосяних грибів ботанічного саду ОНУ імені І. І. Мечникова. Під час мікологічних обстежень виявлено 47 видів грибів з 8 родів порядку Erysiphales, які паразитували на 152 видах, 5 формах та 4 сортах рослин із 118 родів 37 родин. Найбільшу кількість видів зареєстровано серед родів: Erysiphe R. Hedw. ex DC. (19 видів, 40,4%), Podosphaera Kunze (12, 25,5%) та Golovinomyces (U. Braun) Heluta (7, 14,9%). У статті наведено повний видовий список борошнисторосяних грибів.
Keywords: Erysiphales, гриби, рослина-живитель, ботанічний сад.