Регіональна екомережа в контексті охорони та відновлення рослинного покриву степової зони України (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2011)
На основі положень сучасних концепцій созології розроблені принципи створення екомережі в степовій зоні та критерії відбору її структурних елементів. Розроблена та охарактеризована регіональна схема екомережі степової зони, яка включає 3 ключові території міжнародного, 24 національного, 38 регіонального рівнів та 4 екокоридори міжнародного, 4 національного, 21 регіонального рівнів.
Keywords: екомережа, степова зона, принципи, критерії, рослинність.