Перше повідомлення про фертильний Caloplaca arcisproxima та визначення його епітипу (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2011)
Caloplaca arcisproxima (Teloschistaceae, ліхенізовані гриби) був описаний зі стерильних зразків. Пізніше, ми зібрали фертильні слані цього виду на території Кримського півострова (Україна) та дослідили характерні ознаки будови апотеція. Хоча вид звичайно відрізняється зовнішнім виглядом його соредіозних лусочок, фертильні зразки показують раніше невідомі ознаки його апотеція, і ми визначаємо їх як епітип C. arcisproxima. Ідентифікація епітипу підтверджена його ITS nrDNA послідовністю.
Keywords: Caloplaca citrina група, епітип, ліхенізовані гриби, номенклатура.