Стан ценопопуляцій Stipa dasypfylla Czern. як індикатор стадій резерватогенної сукцесії степових фітоценозів (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2011)
Досліджено щільність, віковий, віталітетний склади, просторову структуру ценопопуляцій одного з основних щільнокущових ценозоутворювачів степових рослинних угруповань на південному сході України Stipa dasyphylla Czern., що дозволяє отримати інформативні матеріали не тільки про стан ценопопуляцій, але і фітоценозів в цілому у резерватах.
Keywords: ценопопуляція, фітоценоз, едифікатор, еколого-фітоценотичні умови.