Зміна хімічного складу плодів та листків Persica mira (Koehne) Kov. et Kostina у процесі вегетації (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2011)
Здійснено вивчення хімічного складу плодів і листків Persica mira (Koehne) Kov. et Kostina у процесі вегетації. Виявлено, що динаміка нагромадження пектинів і фенольних речовин подібна до аналогічної для P. vulgaris Mill., тоді як динаміка аскорбінової кислоти, органічних (титрованих) кислот відрізняється від неї. Встановлено, що катехіни та лейкоантоціани більшою мірою накопичуються у плодах; аскорбінова кислота, каротиноїди, протопектин, флавоноли – у листках P. mira.
Keywords: Persica mira, хімічний склад, плоди, листки, вегетація.