Помологічні та біохімічні особливості вихідних форм і гібридів F1 и F2 Prunus brigantina Vill. з Prunus cerasifera Ehrh (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2011)
Наведені результати роботи з залучення виду Prunus brigantina Vill. до селекції Prunus cerasifera Ehrh., що дозволило вже в першому поколінні гібридів досягти значного зміщення пори цвітіння та достигання плодів у бік пізніших строків у більшості створенних форм. Для плодів гібридів другого покоління характерний підвищений вміст сухих речовин, пектинів та антоціанів.
Keywords: антоціани, цвітіння, достигання плодів, хімічний склад, Prunus brigantina, Prunus cerasifera.