Особливості продукційного процесу та росту Achillea millefolium L. (Asteraceae) на заплавних луках річки Псел (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2011)
На заплавних луках річки Псел, що використовуються як пасовища та сінокоси, вивчались особливості продукційного процесу та росту одного із видів лучного різнотрав’я – Achillea millefolium L. Досліджена динаміка основних показників росту даного виду. Встановлена віталітетна структура популяцій Achillea millefolium L. за пасквальним та фенісиціальним градієнтами.
Keywords: ріст, продукційні процеси, лучне різнотрав’я, Achillea millefolium L., віталітетна структура, пасквальна та фенісиціальна дигресія.