Ознаки ультарструктури епідерми у таксономії Bromus wolgensis Fisch. ex J. Jacq. f. (Poaceae) (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2011)
У статті показані результати дослідження мікроморфологічних ознак епідерми листка двох видів – Bromus squarrosus L. і B. wolgensis Fisch. ex J. Jacq. f. З’ясовано, що їх епідерма складається із довгих, склепінчастих, скрем’янілих клітин і клітин продихів та має подібну ультраструктуру поверхні листка. Ознаки будови епідерми цих видів не дозволяють обгрунтувати самостійність B. wolgensis.
Keywords: Bromus, епідерма, мікроморфологія, ультраструктура, СЕМ, таксономія.