Матеріали до вивчення діатомових водоростей Козаче- Лагерської арени Національного природного парку «Олешківські піски» (Україна) (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2012)
В статті наводяться перші відомості про видовий склад діатомових водоростей Національного природного парку «Олешківські піски». Систематичний список нараховує 46 видів, 3 з яких є новими для альгофлори України, а саме Navicula vilaplanii (Lange–Bert. et Sabater) Lange–Bert. et Sabater, Pinnularia sinistra Krammer та Stauroneis obtusa Lagerstedt.
Keywords: Bacillariophyta, діатомові водорості, епіфіти, неглибокі озера.