Сучасний стан дослідженості та нові знахідки меланоспороїдних грибів в Україні (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2012)
Наведено загальну характеристику меланоспороїдних грибів та результати критичної ревізії даних про представників цієї групи, виявлених в Україні. В результаті узагальнення отриманих даних і результатів власних досліджень складено попередній конспект біоти, який налічує одинадцять видів. З них Persiciospora moreaui і Syspastospora parasitica наводяться для території Україні вперше.
Keywords: Melanospora spp., Persiciospora moreaui, Syspastospora parasitica, поширення, мікофільні властивості, мікопаразитизм.