Гриби роду Mycena (Pers.) Roussel у Харківському Лісостепу (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2012)
На території Харківського Лісостепу ми виявили 24 види роду Mycena. Три таксони (Mycena megaspora Kauffman, Mycena polyadelpha (Lasch) Kühner та Mycena inclinata f. albopilea Derbsch et J.Aug. Schmitt ex Robich et Cons.) виявлено вперше в Україні. Враховуючи дані інших авторів, для досліджуваної території наводиться 28 видів роду Mycena. Серед усіх виявлених на дослідженій території міцен якісно та кількісно домінують ксилотрофи.
Keywords: Mycena, анотований список видів, Харківський Лісостеп, Україна.