Фенольні речовини Achillea millefolium L. та Achillea collina J. Becker ex Rchb. при вирощуванні в умовах Південного берега Криму (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2012)
У статті наведено відомості про якісний та кількісний склад фенолокислот і флавонів та про вміст флавонолів і лейкоантоціанів у водно-етанольних екстрактах двох видів Achillea L. Визначено домінуючі компоненти. Встановлено, що вміст флавонолів і лейкоантоціанів в екстрактах визначається видовою належністю сировини Achillea L.
Keywords: Achillea millefolium L., Achillea collina J. Becker ex Rchb., фенольні речовини.