Сезонна динаміка бріофітного покриву на відвалі сірчаного видобутку (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2012)
На території відвалу сірчаного видобутку виявлено 49 видів мохоподібних, які належать до 2 відділів, 3 класів, 8 порядків, 17 родин, 32 родів. Проаналізовано таксономічну, екологічну та біоморфологічну структуру бріофітів, класифіковано їх життєві стратегії. Досліджено сезонні зміни проективного покриття та біомаси домінантних видів мохів. Отримані дані свідчать про важливу роль мохоподібних у відновленні рослинного покриву на девастованих територіях сірчаного видобутку.
Keywords: мохоподібні, екологічні групи, життєві форми, життєві стратегії, проективне покриття, біомаса, відвал сірчаного видобутку.