Нові види і знахідки роду Riccia (Marchantiopsida) для бріофлоры України (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2012)
Сучасний рівень таксономії роду Riccia дозволив по новому підійти до старих зразків. Дослідження скульптури спорової оболонки Riccia на SEM дозволило встановити для бріофлоры України 4 нових види: Riccia beyrichiana Hampe ex Lehm., R. cavernosa Hoffm., R. crinita Taylor, R. erinacea Schiffn. і вивести зі складу флори R. ciliata Hoffm. і R. crystallina L., а також уточнити поширення R. bifurca Hoffm. і R. glauca L.
Keywords: спори, SEM, Riccia beyrichiana, R. cavernosa, R. crinita, R. erinacea, R. bifurca і R. glauca.