Арктична широтна зональна фракція у флорі мохів Корякського нагір’я (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2012)
В статті розглядається арктична широтна зональна фракція флори мохів Корякського нагір’я, яке розташоване на стику бореальної і арктичної флористичних областей і зон крайнього Північного Сходу Росії. Арктична фракція сформована видами арктичного, метаарктичного і арктоальпійського географічних елементів. Значна участь у флорі мохів Корякського нагір’я арктичної фракції відображає північний гірський характер флори та її перехід від арктичної до кореальної.
Keywords: мохи, Корякське нагір’я, флора, арктична широтна зональна фракція, географічні елементи.