Участь видів родини Plagiomniaceae в утворенні мохового покриву Лісостепу України (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2012)
Охарактеризовані бріоценози з участю видів родини Plagiomniaceae, вказана фітоценотипічна роль видів родини. Наведені фіотоценотичні таблиці асоціації Plagiomnio cuspidati-Homalietum trichomanoidis (Pec. 1965) Marst. 1993 та безрангового угруповання Plagiomnium cuspidatum – сomm.
Keywords: мохоподібні, Plagiomniaceae, Лісостеп України, бріоугруповання, бріоценоз, синтаксони.