Обґрунтування критеріїв інвазійного потенціалу чужинних видів рослин в Україні (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2024)
На підставі аналізу особливостей небезпечних інвазійних рослин в Україні та ряду літературних джерел, для оцінки ризику фітоінвазій чужинних видів запропоновано застосовувати в якості критеріїв окремі прояви інвазійного потенціалу за 11 ознаками, що характеризують види чи їхні популяції.
Keywords: інвазійні чужинні рослини, критерії інвазійного потенціалу.