Матеріали до оцінки перспективних степових компонентів екомережі Кривбасу («Балка Зелена») (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2013)
Наведені аргументи на користь створення на території балки Зеленої (Криворізький регіон) ландшафтного заказника загальнодержавного значення. Охарактеризовані раритетні фракції рослинності і флори. Здійснена оцінка созологічної цінності ландшафтної системи балки на основі запропонованих критеріїв.
Keywords: Криворізький регіон, екомережа, балка Зелена, рослинний покрив, раритетна фракція флори, ландшафтна система.