Oблігатнопаразитні фітотрофні гриби деяких парків та скверів міста Одеси (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2013)
Досліджено видову різноманітність та поширення облігатнопаразитних фітотрофних видів грибів із порядків Albuginales, Erysiphales, Peronosporales та Pucciniales на територіях 8 парків та 6 скверів міста Одеси. В результаті проведених досліджень виявлено 80 видів, з них порядок Albuginales представлений 3, Erysiphales – 39, Peronosporales – 22, Pucciniales – 16 видами. Представники зазначених порядків паразитували на 108 видах вищих рослин з 91 родів 40 родин. Наведено список зареєстрованих видів грибів та асоційованих з ними рослин-живителів.
Keywords: Albuginales, Erysiphales, Peronosporales, Pucciniales, рослина- господар.