Scotiellopsis levicostata (Chlorophyta) в системі Scenedesmaceae (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2024)
Наведено результати морфологічних та молекулярно-генетичних досліджень зеленої водорості Scotiellopsis levicostata (Scenedesmaceae, Chlorophyceae), знайденої на території України та введеної в колекцію культур Київського національного університету імені Тараса Шевченка (штам ACKU 928-10). За частковою нуклеотидною послідовністю ядерного гену 18S rDNA встановлено положення Scotiellopsis levicostata в межах клади «Coelastrella». Таксономічний статус виду та його філогенетичні відношення всередині клади «Coelastrella» обговорюються.
Keywords: зелені водорості, таксономія, молекулярна філогенія, Chlorophyta, Scotiellopsis levicostata.