Перші відомості про різноманіття грибів відділення «Трьохізбенський степ» Луганського природного заповідника (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2013)
Сто п'ятдесят видів грибів були виявлені нами на території відділення «Трьохізбенський степ» Луганського природного заповідника. З них 52 види є представниками відділу Ascomycota і 98 – Basidiomycota. Всі види зареєстровані на території заповідника вперше. Одинадцять видів вперше виявлені в Україні. Знахідки Perrotia cf. succina (W. Phillips) Dennis та Streptotinia caulophylli M.E. Elliott є новими для території Європи. Phaeosphaeria sp. зібрана на Chamaecytisus ruthenicus (Fisch. ex Vorosch.) Klask., вірогідно є новим для науки видом. Для всіх таксономічно значущих знахідок наведені детальні морфологічні описи та ілюстрації.
Keywords: Ascomycota, Basidiomycota, Perrotia, Phaeosphaeria, Streptotinia, різноманіття, поширення, нові знахідки, піщаний степ, Україна.