Ексикати колекції Й.К. Пачоського гербарію Одеського Національного університету імені І.І. Мечникова (MSUD)  (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2013)
Проаналізовано склад ексикатів, представлених у колекції Й.К. Пачоського 86 примірниками, що належать до 80 видів з 14 різновидами з 57 (58) родів та 26 (27) родин, які зібрані у 1892-1909 рр. Усі рослини характеризують флору Польщі (у межах того часу) і Бессарабії. Проаналізовано систематичний спектр, місця збору рослин, вказано колекторів, що приймали участь у зборах. Вказано рідкісні та зникаючі види рослин.
Keywords: ексикати, гербарій, MSUD, колекція, Й.К. Пачоський.