Agaricomycetes півдня Правобережного Лісостепу, Злаково-Лугового та Злакового Степів України (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2013)
Протягом 2007-2013 рр. нами виявлено 103 види агарикоїдних макроміцетів, які належать до 51 роду, 20 родин, 3 порядків (Agaricales, Boletales і Russulales) з класу Agaricomycetes. У статті наведений список видів грибів, розподілених за основними екотопами території. Проведено таксономічний аналіз, розподіл за еколого- трофічними групами, визначення пропорції і таксономічних індексів мікобіоти. Досліджена подібність видового складу макроміцетів різних екотопів. Показано флористичну новизну видів для Північно-Західного Причорномор’я та степової зони України.
Keywords: Agaricomycetes, таксономічний аналіз, пропорції мікобіоти, подібність видового складу, Україна.