Анотований список ліхенізованих та ліхенофільних грибів заповідника «Кам’яні Могили» (Україна) (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2013)
Наведено 127 видів ліхенізованих та 5 видів ліхенофільних грибів. Серед виявлених видів Lecanora atrosulphurea (Wahlenb.) Ach. є новим для ліхенобіоти України, 55 видів нові для відділення «Кам’яні Могили» Українського степового заповідника. Зі списку ліхенобіоти заповідника було виключено 14 видів, знахідки яких на дослідженій території нами не підтверджені або перевизначені. Для кожного виду ліхенізованих та ліхенофільних грибів наведено їх синоніми, субстрат та акроніми гербаріїв, де види інсеровано.
Keywords: граніт, субстрат, Український степовий заповідник, Aspicilia, Lecanora, Cladonia, Xanthoparmelia.