Ценопопуляції інвазійного виду Stenactis (Phalacroloma) annua (L). Cass. на заплавних луках річки Псел (Сумська область) (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2013)
На заплавних луках річки Псел, що використовуються як пасовища та сінокоси, вивчались особливості продукційного процесу та росту інвазійного виду Stenactis (Phalacroloma) annua (L). Cass. Проведений аналіз репродукції даного виду. Встановлена віталітетна структура популяцій Stenactis (Phalacroloma) annua (L). Cass. за пасквальним та фенісиціальним градієнтами.
Keywords: інвазійні види, адвентивні види, Stenactis (Phalacroloma) annua (L). Cass., пасквальна та фенісиціальна дигресія, луки.