Лишайники та ліхенофільні гриби Кальміуського відділення Українського степового заповідника (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2014)
На території Кальміуського відділення Українського степового заповідника (Донецька область) було знайдено 55 видів лишайників та ліхенофільних грибів. Серед них Rinodina aspersa (Borrer) J.R. Laundon є новим для України видом. Найчисельнішою екологічною групою є епіліти (32 види, 71,1 %), меншою кількістю видів представлені епігеї (8, 13,5 %). Складений список видів з нотатками для кожного виду. Це перші ліхенологічні дослідження на території Кальміуського відділення.
Keywords: Rinodina aspersa, граніти, Кальміус.