Нові та рідкісні для Лівобережної України лишайники та ліхенофільні гриби з басейну річки Сіверський Донець (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2014)
Наводяться дані щодо місцезнаходження 22 нових та рідкісних для Лівобережної України видів лишайників та ліхенофільних грибів з басейну річки Сіверський Донець. Серед них Bacidia fraxinea Lönnr., Caloplaca sterilis Šoun, Khodos. & Vondrák, Fuscidea arboricola Coppins & Tønsberg, Intralichen baccisporus D. Hawsksw. & M.S. Cole, Xanthocarpia marmorata (Bagl.) Frödén, Arup & Søchting та Xanthoriicola physciae (Kalchbr.) D. Hawksw. є новими для Лівобережної України, а інші види: (Caloplaca grimmiae (Nyl.) H. Olivier, Chaenotheca brunneola (Ach.) Müll. Arg., Ch. furfuracea (L.) Tibell, Coenogonium pineti (Ach.) Lücking & Lumbsch, Cyphelium notarisii (Tul.) Blomb. & Forssell, Dimelaena oreina (Ach.) Norman, Lichenothelia convexa Henssen, Protoparmeliopsis laatokkensis (Räsänen) Moberg & R. Sant, Placynthiella icmalea (Ach.) Coppins & P. James, Pyrenodesmia concreticola (Vondrák & Khodos.) Søchting, Arup & Frödén, Ramalina capitata (Ach.) Nyl., Rinodina guzzinii Jatta, Sarcogyne privigna (Ach.) A. Massal., Trapelia glebulosa (Sm.) J.R. Laundon, T. obtegens (Th. Fr.) Hertel та Xanthocarpia crenulatella (Nyl.) Frödén, Arup & Søchting) – рідкісними.
Keywords: нові та рідкісні види, лишайники, ліхенофільні гриби, Лівобережна Україна.