Стан та перспективи збереження деяких рідкісних реліктових видів Lycopodiophyta на південному мегасхилі Українських Карпат (Закарпаття) (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2015)
Представлені результати досліджень трьох видів відділу Lycopodiophyta (Diphasiastrum issleri (Rouy) Holub, Lycopodiella inundata (L.) Holub), Selaginella helvetica (L.) Spring, які є рідкісними в Українських Карпатах. Наведені детальні описи місцезростань та угруповань, у яких ці види трапляються, а також вивчена чисельність особин у популяціях. Визначено їх созологічний статус та зроблено прогноз розвитку популяцій у найближчі роки.
Keywords: Українські Карпати, Закарпаття, Diphasiastrum issleri, Lycopodiella inundata, Selaginella helvetica, місцезростання, динаміка ареалу, характеристика угруповання, созологічний статус.