Ліхенофільні гриби долини р. Інгулець (Україна) (CHORNOMORSKI BOTANICAL JOURNAL, 2015)
Наведено відомості ліхенофільні гриби долини р. Інгулець і встановлено, що список ліхенофільних грибів складає 22 види. Серед них Stigmidium xanthoparmeliarum Hafellner виявився новим для території України. Цей вид утворює сірі некротичні плями та характеризується 4 споровими сумками та безбарвними двоклітинними спорами. Сім видів є новими для Дніпропетровської області, 2 види вперше наведено для Кіровоградської області та однин вид виявився новим для Миколаївської області.
Keywords: Stigmidium, ліхенофільні гриби, Інгулець.